Helsesektoren tar i bruk teknologi - Kristil Erla Håland
by Female Business Innovation on June 30th, 2016

Møt gründeren bak Norges hotteste helse-app. ​Kristil Erla Håland fra JodaCare blir intervjuet av Margrethe. ​

​Kristil Erla Håland ble tech-gründer når hennes mor fikk Alzheimer og hun trengte tettere og bedre kommunikasjon med de som hadde kontakt med moren. Med bakgrunn som selger, ønsker Kristil å fortelle og inspirere andre kvinner til å tørre å bli gründer selv. Om du i starten ikke ANER hvordan du skal få til dette.

Selv løste hun floken ved å få inn en med gründerinne som er superdyktig på teknologi. Møt Kristil og hør hennes reise fra idé til de første møte med kundene. Du får også rikelig anledning til å mingle med Kristil. Fra hvordan hun turte å ta cold-calls til å satse videre som gründer.
 
Hvordan utvikler teknologien seg i Norge kontra andre land?
- ​Jeg vet jo kanskje mest om hvordan det utvikler seg her men etter noen undersøkelser, ikke langt unna​ litt sørover i Europa så ser vi at vi er veldig langt fremme Norge er veldig langt fremme i forhold til​​ hardware at vi alle går rundt med smarttelefoner​ det gjør de ikke i Tyskland for eksempel​. Vi ligger langt fremme i teknologi mulighetene våre ihvertfall​.

Hva tror du om at teknlogi skal påvirke vår fremtid?
​- Jeg tror at som jeg startet med at det er en blanding, verden går videre. Teknologi er en del av det​​, og utfordringene som kommer gjør at vi er nødt for å ta teknologi​ i bruk for å håndtere den fremtiden vi møter​.

​Hva bør gründere og dagens ledere tenke på når det gjelder fremtidens teknologi?
- ​Jeg vet ikke om alle gründerne skal tenke så mye på det - men jeg tror at at hvis ikke gründerene har den kunnskapen om teknologi, må de finne​ noen som kan. Jeg vet ingenting om teknologi. Jeg er blitt gründer fordi jeg har en mor med alzheimer, forteller Kristil.

​Hvilke nye trender vises i teknologibransjen?
- Jeg tror jeg er en del av en trend i forhold til, særlig i forhold til digitalisering​. Også tror jeg at jeg er en del av en trend som med å blande helse og teknologi er en trend som er nå​ som jeg er en del av​. 

​Hvorfor bør dagens ledere og spesielt kvinner delta på FBI-konferansen?
Nå har jeg sett noen av de andre foredragsholderne som er presentert ​og det blir så kult, jeg gleder meg så veldig til å se de andre. ​Det er gøy hvis jeg kan bidra til at noen av de som kommer ​andre kvinner som har lyst til å gjøre noe, ​kanskje de kan bli inspirert slik at de tenker:
​Hvis hun får det til - så får jeg det til også.

​Er det noen av de andre som kommer som du gleder deg til å møte?
​Ja jeg har veldig lyst til å samarbeid med Telenor.​ Det at Berit Svendsen kommer på konferansen er kult! Og det er også flere andre som jeg har lyst til å snakke mer med. Det blir en kjempedag. I fjor satt jeg i salen. Så når jeg var der ifjor høst så var jeg ute etter inspirasjon - Og det fikk jeg!
 
​Bakgrunn
​Navn : Kristil Erla Håland
Alder : 47 år
Stilling : CEO og gründer av selskapet JodaCare. Kristil har jobbet lenge i salg, og fikk plutselig behov for å vite om det går bra med hennes mor. Mor til Kristil er Alzheimerpasient og bor hjemme med kommunal hjemmetjeneste 3 ganger om dagen.​

Vi gleder oss til å ha deg på scenen Kristil.
Velkommen!
 

FBI Conference er Norges største gründerkonferanse ​for kvinnlige gründere og intreprenører. Både ledere ​som gjør store omstillinger og utvikler produkter og driver innovasjon i eksisterende selskaper.
 


Posted in FBI Conference, Foredragsholder    Tagged with Teknologi, Helse, Tech, Kristil Erla Håland


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet