Teknologi skal gi gevinst til samfunnet - Berit Svendsen
by Female Business Innovation on June 25th, 2016

Foto : privat
Hun er en av Norges fremste Tech-ledere. Hun er genuint opptatt av kunder og teknologi. Hennes motto er : Grip mulighetene!
 
FBI teamets markedsansvarlig, Lena Pettersen, var nylig i et intervju med Berit Svendsen. Berit sprudler når vi snakker sammen! Ingen tvil om hva lidenskapen hennes handler om: å fortelle om alle mulighetene både gründere og dagens ledere kan ta for seg i fremtiden.
Hvordan utvikler teknologien seg i Norge kontra andre land?
Nordmenn er ledende på bruk av internett. Det er en fantastisk posisjon, med en høyt utdannet befolkning. Daglig benytter folk Netflix, de streamer på trikk og T-bane. Vi jobber online der hvor vi er. Individene er langt fremme. Men bedriftsmarkedet kan ta teknologi mer i bruk, og offentlig sektor. Stat og kommuner. Det er et kjempepotensiale hos f.eks helsesektoren. Det eksisterer noen spydspisser i staten og bedriftsmarkedet. Mange flere må se mulighetene.
 
- Det er bruk av teknologi jeg er opptatt av, forteller Berit Svendsen. Også på helsesiden. Det er flere eldre som ønsker, og vil bo hjemme lengre. Det er milliarder å spare ved å ta i bruk teknologi for å tilrettelegge for det. Og legene må i aller høyeste grad være med på utviklingen for å ivareta mennesket. ​

Hvordan påvirker teknologien fremtiden vår?
Det er nesten umulig å svare på, sier Svendsen. Vi ser bare starten, og det kommer til å skje store endringer i samfunnet vårt. Ny teknologi kommer alltid med en del ulemper som vi må lære å håndtere. Det vil komme motkrefter som vi bør være oppmerksomme på.

Hva bør gründere og dagens ledere tenke på når det gjelder fremtidens teknologi?
Det aller viktigste er å se mulighetene. Se og grip mulighetene! Gründere er generelt gode til det. Det er mye verre å stå stille og ikke gjøre noe. Vi må fortelle om mulighetene til de som ikke er godt kjent i terrenget, sier Svendsen. En studie fra i år viser at 50% av produktivitetsveksten i samfunnet skyldes bruk av IKT. Det  er bank og finans (Fintech) som er spydspissen. Flere bransjer har alle muligheter til å effektivisere. Svendsen tror at dette gjelder spesielt for helsesektoren.​

Hvilke nye trender vises i teknologibransjen?
Det blir en 4 ganger økning i bruk av nett mot år 2020. Selvstyrte biler og droner kommer for fullt. Det er der allerede nå, og dekker et behov. Vi kan jo tenke oss at politiet får en helt annen oppgave hvor de sitter på operasjonssenteret sitt og tar kontroll på bilen, ler Berit. Politiet kan få en helt annen rolle, og vil få nye oppgaver.
 
Hva vil teknologien bety for politiet, og de som er trafikkpoliti?
De må begynne da å overvåke på en helt ny måte. Det er jo her vi må kunne tenke oss hvordan vi skal gripe inn i samfunnet, og at det i enden gir gevinst.
 
Når vi inne på IOT (internet of things), så er Data Analytics blitt mitt hjertebarn, forteller Svendsen. Her vil det skje kvantesprang. Vi er ikke en gang i nærheten av hva som kommer til å skje i fremtiden. Vi sitter på enorme datamengder. Vi har  for eksempel utviklet en ny modell for spredning av dengu-smitte i Pakistan. Her la vi inn informasjon om spredningen av dengue-smitten på befolkningen, ved hjelp av mobilnettet vårt. Ut får vi altså ny data og en mye bedre prediksjonsanalyse for hvordan smitte spres. 
 
Teknologien er her altså en gevinst for samfunnet. Neste generasjon på mobil 5G, kommer. For å realisere 5G trenger vi fibernett. Det holder ikke å tilby kundene en større datapakke når  de henger ut av vindu. Norge trenger god infrastruktur for å samhandle med flere nasjoner.
 
Hvorfor bør dagens ledere og spesielt kvinner delta på FBI-konferansen?
Når utviklingen har så stor fart som den har, så er det viktig å snakke med hverandre og få innspill og nye idéer, sier Berit. Det er viktig å møte nye mennesker, danne nettverk og komme i kontakt med likesinnede. Interaksjon mellom mennesker på slike møteplasser gjøre det nettopp viktig å delta. Grip mulighetene!
 
Bakgrunn
​Navn : Berit Svendsen
Alder : 52 år
Stilling : Administrerende direktør i Telenor Norge og konserndirektør i Telenor Group.

Vi gleder oss til å ha deg på scenen Berit Svendsen.
Velkommen!


Posted in FBI Conference, Foredragsholder    Tagged with Tech, Berit Svendsen, Teknologi, 5G, 5G bredbånd, Fibernett


1 Comments

Kristil - June 27th, 2016 at 12:13 PM
Gleder meg til hre deg p FBI!
Leave a Comment


Arkiv
2017 (1)
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 FBI conference 2017 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet