Professoren bak hersketeknikkene - Berit Ås
by Female Business Innovation on June 15th, 2016

Berit elsker å formidle.

​Da hennes 36 års gamle foredrag om de fem hersketeknikker ble satt opp på Litteraturhuset i høst, kom det over 3000 mennesker.  19. oktober står professoren og feministen Berit Ås på FBI conference scene i Samfunnssalen i Oslo.
​Berit Ås er bekymret for likestillingen i Norge. Hun mener vi har et backlash når det gjelder kvinners rettigheter og muligheter. Det er få som kan mer om samfunnsutviklingen på likestillingsspørsmål og fredsspørsmål enn feministen, politikeren og forskeren Berit Ås. Dama bak klassikeren «Kvinner i alle land - håndbok i frigjøring» som ble første gang utgitt i 1981 og der hun lanserer de fem hersketeknikkene «usynliggjøring», «latterliggjøring», «tilbakeholdelse av informasjon», «dobbelstraffingen» og «påføring av skyld og skam».

Ifølge Ås så kan disse teknikkene utføres gjennom tale, stemmeleie, kroppsspråk og andre former for kommunikasjon.  Mens hun var i politisk aktiv fortsatte hun å hente inn kunnskap om kvinners levevilkår og utdanningsmuligheter og i løpet av noen år besøkte hun 15 land og 40 universiteter. Etter hvert opprettet hun kvinneuniversitetet på Løten og en fredsorganisasjon for kvinner. Hun er fortsatt i dag en aktiv foreleser. Hun blir aldri trøtt av å formidle.
Navn : Berit Ås
Alder : 88
Aktuell med : Nylig ble Berit Ås foredrag om «De fem hersketeknikker» satt opp på nytt i «Som sagt»-serien der skuespiller Ane Dahl Torp fremførte den, mens Berit Ås diskuterte den etterpå.

Utdanning : Berit er professor i sosialpsykologi ved universitetet i Oslo. Hennes faglige innsats omfatter blant annet studier av kvinnekultur, økonomi og utvikling av de fem hersketeknikker. 

Yrkeserfaring : Berit har jobbet som sosialpsykolog og politiker for SV, og var partiets første leder. I tillegg var hun grunnlegger og styreleder i stiftelsen Kvinneuniversitetet fra 1983  og tok i 2011 initiativ til etableringen av stiftelsen kvinneuniversitetet i Norden. Hun er i dag æresdoktor ved København universitet, University of Halifax i Canada og ved Uppsala universitet.  Hun har mottatt St. Olavs orden i 1997, og mottok en internasjonal akademikerpris ved Amsterdam Universitet i 1988.

Vi gleder oss til å ha deg på scenen Berit.
Velkommen!Posted in FBI Conference, Foredragsholder    Tagged with Professor, Hersketeknikk, Berit Ås


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet