Kia Luise Klavenes fremmer verdier som gir vekst til samfunnet.
by FBI team on September 28th, 2015

Vinn-vinn for miljø og samfunnet.

​Kia Luise Klavenes har lang erfaring fra bedriftsrådgivning og spisskompetanse innen bærekraftig forretningsutvikling, innovasjon og entreprenørskap. Nå er hun bedriftsrådgiver i Pure Consulting med Gerhard Heiberg i styret.
​Kia fra Pure Consulting og Vikki fra Ecoteria møttes første gang i 2013 når hun lanserte The Social Business Club i Oslo. Hun hjelper visjonære bedrifter å få lønnsomhet, finne målsetninger og utvikle gode strategier i sine forretningsmodeller. Merittlisten til Kia innen bedriftsprosjekter med bærekraftige visjoner er imponerende : i samarbeid med stat, kommune, bedrifter og organisasjoner har hun ledet Mikrofinansiering i Oslo, Klimaløftet, Grønt Avspark i Norway Cup med mye mer. 
​Hva er sosialt entreprenørskap?
Kia svarer : «I min verden er det å sidestille samfunnsmessig verdiskapning med økonomisk verdiskapning. Forretningsutviklingen benyttes som verktøy eller løftestang for å nå den forandring som ønskes. Overordnet formål hos sosiale entreprenører er å skape forandring i verden hvor du tar tak i et samfunnsproblem eller miljøproblem og likestiller dette med lønnsomhet.»

Hvorfor brenner du for det?
Denne måten å drive forretning på gir inspirasjon til ordinære forretninger og entreprenører- dette er måten å drive forretning i dette århundre! Tankesettet er spennende fordi det utfordrer måten vi driver forretning på i dag. Hvordan vi måler verdiskapning og vekst. Tankesettet er på vei inn i ordinære bedrifter også.

Er det lønnsomt?
Skal man ha dårlig samvittighet for å tjene penger på en hjertesak? Nei det skal du ikke ha etter min mening, sier Kia. Det er en myte at så fort du gjør noe bra skal du ikke tjene penger. Det å måle sin verdi – økonomisk og sosialt møter motstand i den økonomiske verden og i den humanistiske verden i dag. Det er imidlertid slik at jobben vil bli gjort bedre dersom den kan gjøres på fulltid og kanalisert tilbake til å skape enda mer sosial forandring. For å kunne lykkes må du ha økonomisk bunnlinje. Du kan for eksempel inngå partnerskap med selskap som har eller vil ha en sosial misjon som er sidestilt med den økonomiske verdiskapning. Innovasjon, arbeidsplasser og arbeidsglede kan også skapes i slike typer bedrift eller organisasjoner.

Hvem kan ha nytte av konferansen?
Har du en idé eller etablert bedrift som vil skape verdi for miljø eller samfunn? På FBI konferansen 14.oktober får du innblikk i ulike bærekraftige modeller som blir målt i mer enn antall ansatte og økonomisk lønnsomhet.
​Til alt hell ble dyktige videoprodusent Ane Mari Aakernes fra HappyEyeProduction med meg på «Pippi» prosjektet (Det har jeg aldri gjort før så det får jeg sikkert til) så det ble proff filming og lyd. Ble egentlig veldig stolt av oss alle tre.

​Håper å se deg på FBI konferansen for inspirasjon, kunnskap og nettverk!

Sosial og engasjert hilsen
Kia, Vikki og Ane-Mari.
 
​FBI conference er rettet mot gründere, investorer, kreatører, utviklere og visjonære ledere fra ulike sektorer. Under OIW 2014 samlet 6000 lokale og internasjonale deltakere seg fra tech, kulturnæringer, markedsføring og kommunikasjon, helse, energi, media, offentlige institusjoner og mer.


Posted in FBI Conference, Foredragsholder, Oslo Innovation Week.    Tagged with Oslo Innovation Week, Kia Luise Klavenes, FBI conference 2015


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet