Kvinner elsker jakt
by FBI team on August 10th, 2015

Kvinner i lederstillinger i 50 år.

50 år i lederstillinger er ingenting, når vi sammenligner oss med gutta og deres fartstid som ledere. Øke dynamikken i samfunnet skader ingen. Sterke kvinner vet hvordan vi kan utfordre og løfte hverandre. Vi gjør det kalkulert. Sitter på sidelinja og ser om utfordringen vil bli tatt imot. Tar du ikke utfordringen på strak arm, er du ikke klar enda. Tiden din kommer. Når DU er klar.
​Den gode følelsen dukker opp.
Når du gjentatte ganger har feilet, noen har kanskje også snakket bak ryggen din og/eller har liten tro på det du driver med. Det kreves mot og sårbarhet for å lykkes. Tålmodighet er en dyd for gründeren. Ha nok baller i luften til at du holder deg i god flow. Du må kunne ta i mot kritikk. Ingen vokser uten kritikk. Ingen. Og som regel handler det ikke om deg, men den andre. Vær takknemlig for alt du møter. Takknemlighet er nemlig et ord mange glemmer i hverdagen. Men som gjør ting mer magisk på din sti.

Når du endelig lykkes, etter utallige forsøk, kan du se misunnelsen i øynene deres. Misunnelse er bare et annet ord for beundring. Det er slik vi lærer. Gi litt fa*n. Finn noen som er god på det du ikke er god på, og hold fokus. En god idé er ofte en god start. Alt kan endres og/eller fikses på underveis. Det må ikke være perfekt.

Janteloven har de fleste norske gründere kjent på kroppen. Om du ikke er immun, eller har vokst opp utenfor landegrensen da. Den lille stemmen i hodet som gnager opp de positive tankene dine. Visualiser og manifistér drømmene dine. Si drømmene høyt, da blir de ofte mer forpliktende. Del din passion. Ingen mennesker gløder mer enn de som brenner for sine saker. 
En av de gründerdamene i Norge som brenner for sine saker er journalist og forfatter Kathrine Aspaas. Hun har virkelig gått foran i bresjen for norske gründerkvinner. Snakk om dame som viser både mot, sårbarhet og tørr å by på seg selv. Vi elsker det! Kathrine Aspaas kom nylig ut med sin bok "Rosa er den nye pønken". Boka er i salg fra 1.september. Hun mener at fargen er sosialt forbudt, og velger rosa når hun går inn i samfunnsdebatten.

Ta med deg sannhetens ord :
  • Du må tåle og ikke bli likt av alle. Det er faktisk slik du skiller deg ut.
  • Motgang er en del av gamet - bruk det som gjødsel!
  • Finn deg en mentor. En som er villig til å løfte deg, og ser dine styrker.
  • Ta godt vare på deg selv. En gründer jobber ofte lange dager, da kan det være smart å bruke naturen! 
Jeg er utrolig heldig som får være med på å arrangere årets konferanse 14.oktober. De kuleste foredragsholderne, med det beste programmet!

Stolt og engasjert råsa gründerhilsen
Lena Pettersen

Vi sees!
​FBI conference er rettet mot gründere, investorer, kreatører, utviklere og visjonære ledere fra ulike sektorer. Under OIW 2014 samlet 6000 lokale og internasjonale deltakere seg fra tech, kulturnæringer, markedsføring og kommunikasjon, helse, energi, media, offentlige institusjoner og mer.


Posted in Deltager, FBI Conference, Sponsor    Tagged with Rosa pønk, Janteloven, FBI conference 2015


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet