Anne-Mette fra karriererebell til Young Leadership Academy
by FBI on October 11th, 2014

Anne-Mette Røsting er siste dame ut i intervjuet presentert av FBI conference. 
Vi håper du har fulgt med på alle disse fantastiske foredragsholderne i bloggen vår. Det er aldri for sent å blad bakover i "boken". Foredragsholderne har alle sine unike styrker, er faglig sterke, har bagasje og kunnskap. Og lang yrkeserfaring.
Vi har mye å lære ved å lytte til andre.
FBI: Har du oppnådd drømmen din?
Anne-Mette: Jeg holder på å oppnå drømmen min, og det er kriblemorsomt. Nye Natural Force går i disse dager helt nye veier utenfor boksen, og vi holder på å utvikle ledelse og læringsstrukturer for fremtiden. Vi skaper arenaer for samskaping og erfaringslæring for fremtidens unge ledere.
 
Det har tatt år å forme drømmen, men nå er den klar og tydelig. Jeg er blitt vist en helt ny struktur for ledelse, læring og utdanning for fremtiden. Drømmen heter; ”Young Leadership Academy”, og er en arena for erfaringslæring for unge ledere mellom 15 og 22 år, hvor fokuset er på å hente frem talenter og lidenskap i hver og en av dem slik at de tar plassen sin i en verden i endring.
 
FBI: Når og hvordan startet drømmen?
Anne-Mette: Drømmen startet som beskjeder på tur i skog og mark. Den indre stemmen som fortalte meg at jeg skulle skape ”Young Leadership Academy” – en arena for ”no-teaching”, samskaping og oneness. Som igjen bekreftes av den ytre stemmen fra et samfunn som stadig reformerer læring og ledelse fordi strukturene ikke virker. Å ha blitt tildelt nøkkelen til hvordan dette kan realiseres tillegges stor ydmykhet og takknemlighet. Jeg forstår at jeg er her for å utfordre det bestående og vise samfunnet og verden en vei den ikke har sett før.
 
FBI: Hvor lang tid har det tatt å nå målet?
Anne-Mette: I kort perspektiv går jeg over mål i disse dager.  I langt perspektiv har det tatt år og erfaringer å gjøre seg klar. Det som har tatt lengst tid når jeg har egenskaper som visjonær; har vært å samle fokus på hvor det hele skulle starte.  Jeg måtte lære at det å se muligheter over alt ikke er det samme som å ha fokus.  Lang eller kort tid; jeg tar på målet nå og gleder meg skikkelig til veien.
 
FBI: Største overraskelsen?
Anne-Mette: Overraskelsen har vært å oppdage hvor lidenskapelig det går an å bli når jeg brenner for noe. Det er også overraskende å oppdage at tjenester er helt annerledes å gründe enn produkter. Jeg har gründet produkter før.  Samfunnet trenger å bli utfordret på strukturer som ikke fungerer, og alt for mange tør ikke endringer. Det overrasker meg også hvor mange det er som sier at de kan, men som ikke handler eller gjør det de sier at de kan.
 
FBI: Hva har vært det morsomste underveis?
Anne-Mette: I næringslivet har jeg tilnavnet karriererebellen fordi jeg som siviløkonom hoppet av karriere og valgte å følge drømmen. Resten er en lang reise i erfaringer med menneskene som har inspirert meg, eller som jeg har fått inspirere; gjennom foredrag fra scenen, i tillegg til alle jeg har coachet, som har åpnet vinduet til å forstå hele mennesket.  I tillegg til mine egne opp og nedturer, har opplevelsene til sammen  gitt meg innsikter i hva det vil si å være menneske i verden, - og hva som skal til for at du skal føle deg hel og balansert.
 
FBI: Hva har vært den største læringen?
Anne-Mette: At det skjer ingen ting før du begynner å handle på det du drømmer om.  Handlingen kommer til og med før motivasjonen. Det har også lært meg at det å skape utenfor boksen krever mot, styrke, tålmodighet og utholdenhet.  Det har også lært meg at penger aldri kan være målet - målet må være å realisere drømmen og le og leke mens du holder på. Det har også lært meg at alt er tilgjengelig, - det er mer enn nok til alle.  Har du fokus på drømmen vil de riktige menneskene og situasjonene komme til deg. Så det du gir av deg selv får du tilbake, og vi må bli flinkere til å dele og ville hjelpe hverandre.
 
FBI: Hvordan har dette endret deg som menneske?
Anne-Mette: Hele erfaringslæringsprosessen frem til der jeg er i dag har endret meg for alltid.  Nå bærer jeg på masse visdom i tillegg til kunnskap, for kunnskap er bare en del av løsningen.  At fokus og disiplin på det du brenner for er viktige ingredienser for å realisere drømmen.

Tusen takk Anne-Mette! Vi gleder oss til å oppleve deg på scenen den 15.oktober.

 


Posted in FBI Conference, Foredragsholder    Tagged with Anne-Mette Røsting, OIW, Oslo Innovation Week, FBI conference 2014


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet