Ine og Ann Elin fra MyPocket.Academy til Silicon Valley
by FBI on October 8th, 2014

Det er ekstra moro når damene i MyPocket.Academy leverer inn intervjuet - spesielt mellom alle flylandingene! Ine skriver;  "Skrevet fort og gæli på en mellomlanding fra USA, så er bare å språkvaske i vei!" FBI-redaksjonen smiler ekstra bredt. Vi velger å la det stå som det står - ekte og genuit. Med eller uten språkvask.
 
FBI: Har du oppnådd drømmen din?
Ine og Ann Elin: For oss er det mye viktigere å våkne opp hver dag og kjenne at vi gjør konkrete fremskritt som kan gjøre en forskjell, enn å fokusere på drømmer - for vi er opptatt av handling i stedet for å bare snakke og drømme om det store gjennombruddet som gründere. Det er å bruke egne ressurser på en ny måte og samtidig ha totalansvaret på godt og er utrolig givende og utfordrende.

FBI: Når og hvordan startet din drøm?
Ine og Ann Elin: På et gründerarrangement i regi av Girl Geek Dinners Oslo og Innvoasjon Norge våren 2013 fikk vi puffet og bestemte oss for å starte MyPocket.Academy sammen. Da hadde vi allerede kjent hverandre en stund, fordi Ine fikk anbefalt Ann Elin som karriecoach av Anita Krohn Traaseth. Ine: Det er smarteste rådet jeg har fått.

FBI: Hvor lang tid har det tatt for å nå målet deres?
Ine og Ann Elin: Vi begynte på heltid sammen 1. mai. Siden da har vi skrevet boken "3-minuttersmetoden - Bli kvitt møtehelvetet!" sammen med 52 medforfattere, hatt boklansering, laget en digital tjeneste for emosjonell trening i arbeidslivet (offisiell lansering i november), inngått spennende forretnings- og kundeallianser i Norge og USA, samt jobbet tre uker i Silicon Valley, spisset forretningsmodellen vår gang på gang på gang på gang og holdt workshoper og foredrag. Personlig har vi aldri før jobbet så fokusert, hatt det så genuint bra og blitt kjent med så ekstremt mange smarte og hjelpsomme mennesker som nå.

FBI: Hva har vært den største overraskelsen underveis?
Ine og Ann Elin: Hvor godt vi utfyller hverandre og jobber sammen på alle plan, og hvor utrolig mye nyttig hjelp og heiarop vi har fått. Bare man våger å spørre om hjelp uten å skjems er det utrolig hva som kan løse seg - uansett problem. Dette fordrer selvsagt at man stiller opp for andre i retur.

FBI: Hva har vært det morsomste underveis?
Ine og Ann Elin: Bestemme lanseringsdato for boken vår før vi hadde skrevet et ord - og først to uker før festen faktisk begynne å skrive & bestemme at vi også skulle lage papirbok - og at 52 av de smarteste hodene i Norge var villige til å stille opp med sine beste råd. Jobbing i Silicon Valley trumfer alt så langt, fordi pulsen der slår raskere, man blir trigget av at 100.000 er opptatt av å skape noe som er stort og bra innen tech-bransjen, åpenheten og de uventede støttespillerne som popper opp som paddehatter.

FBI: Hva har vært den største læringen?
Ine og Ann Elin: At ikke alt må gå på skinner eller være ferdig gjennomtenkt før vi kaster oss uti det. Just do it. Og hvor viktig det er å komme seg ut og faktisk snakke med potensielle kjøpere/kunder/brukere og faktisk sjekke hva slags problemer de har som vi kan bidra til å løse digitalt. Dessuten: samme hvor mange råd du får, så styr etter din egen kompetanse kombinert med magefølelsen. Når du har en skikkelig god følelse for det som er i ferd med å skje, er det som regel en pekepinn på hva som er det smarteste valget. Inngangen bestemmer alltid utgangen. Det er vårt mantra.

FBI: Hvordan har dette endret deg som menneske?
Ine og Ann Elin: Fullstendig. Fremdeles er det ingenting som kommer gratis uten beinhard jobbing, men vi har blitt utrolig flinke til å blåse i bagateller og vurdere hva som er viktig og hva som haster.

Tusen takk Ine Thereze Gransæter og Ann Elin Schüssel! Vi ser frem til tech-innslaget og oppleve dere på scenen den 15.oktober. FBI conference team benytter anledningen til å gratulere med vel overstått tur Over There! 
Posted in FBI Conference, Foredragsholder, Teamet    Tagged with Thereze Gransaeter, Ann Elin Schüssel, MyPocket.Academy, OIW, Oslo Innovation Week, FBI conference 2014


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2017 (1)
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 FBI conference 2017 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet