Marcela Cardenas fra Mexico til Svalbard
by FBI on October 7th, 2014

For at du skal bli bedre kjent med våre foredragsholdere så har vi stilt dem alle noen spørsmål om deres tanker rundt gründerskap og deres suksess. Vi er veldig takknemlige for at de har tatt seg tid. Marcela svarer:
FBI: Har du oppnådd drømmen din?
Marcela: Jeg har hatt flere drømmer i mitt liv, noen har jeg oppnådd allerede, og de andre er jeg på vei til å oppnådd. Det dukker alltid opp nye drømmer underveis!
 
FBI: Når og hvordan startet din drøm?
Marcela: Min største drøm startet da jeg kom til Norge i 1999. Jeg forelsket meg i den norske naturen og drømte om å bli varende i det flotte landet som for meg var paradiset på jorden. Det føltes som å finne det du leter etter, uten selv å vite at du var ute etter det.
 
FBI: Hvor lang tid har det tatt for å nå målet ditt?
Marcela: 7 år
 
FBI: Hva har vært den største overraskelsen underveis?
Marcela: For å oppnå min drøm, var jeg nødt til å starte min egen bedrift for å få lov til å oppholde meg i landet. Jeg startet det første meksikanske tortillabakeri i Norge. Men det var naturen som jeg ble tiltrukket av i første omgang, mens jeg hadde bakeriet jeg reiste rundt i Norge og oppdaget vinteren, is, snø, isbreer og isfjell for første gang og ble fascinert av det. Jeg hørte om Svalbard og ble fristet til å reise ditt for å oppleve isparadiset hvor isbjørner bor. Den store overraskelsen for meg og andre var at jeg nå har endt opp som profesjonell naturfotograf. På en helt naturlig måte og uten at det var planlagt, lever jeg nå av mine tre lidenskaper: natur, reising og foto. Dette er bare fantastisk!
 
FBI: Hva har vært det morsomste underveis?
Marcela: Da jeg kom til Svalbard, var jeg veldig skuffet over hvordan folk gikk kledd, de hadde på seg, tykke bobblejakker, kjelledresser, store stygge vinter støvler og luer med klaffer, og det var absolutt usexy! Jeg er tross alt en latinojente og gikk i rødkåpe, høye hæler og uten lue. Jeg fant ut veldig fort at jeg måte bli med i usexyklubben fordi det var alt for kaldt der oppe!
        
FBI: Hva har vært den største læringen?
Marcela: Jeg har lært at det aldri er for sent for å endre kursen i livet, og begynne å gjøre det man brenner for. Og at ikke nødvendigvis det man har studert gjør deg lykkelig. Jeg er utdannet innen markedsføring og kunne aldri forestille meg at “kontoret mitt” kunne være i perioder ut i den vakre polar naturen i minus 30 grader!
 
FBI: Hvordan har dette endret deg som menneske?
Marcela: Med min opprinnelig karriere, markedsføring, jeg var veldig opptatt av status, å ha en viktig stilling, konkurranse med andre og å tjene bra penger. Nå, er jeg så fornøyd at jeg bryr meg ikke om disse tingene, jeg gjør det jeg føler for, jeg følger mine drømmer uten å sammenligne meg med hva andre gjør. Jeg er mer meg selv, mer autentisk, fri, selvstendig og naturen har gjort meg mer følsom! 


Tusen takk! Vi gleder oss til å se både bilder og deg på scenen den 15.oktober.
 


Posted in FBI Conference, Foredragsholder    Tagged with Marcela Cardenas, OIW, Oslo Innovation Week, FBI conference 2014


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet