Rikke om menneskers forandringskraft
by FBI on October 2nd, 2014

For at du skal bli bedre kjent med våre foredragsholdere så har vi stilt dem alle noen spørsmål om deres tanker rundt gründerskap og deres suksess. Vi er veldig takknemlige for at de har tatt seg tid til å svare. Her er Rikke Soligards funderinger.
FBI: Har du oppnådd drømmen din?
Rikke: Den dagen da jeg tok mot til meg og sa opp jobben min for å videreutvikle Begeistringsetaten på fulltid, realiserte jeg nok mitt livs største drøm. Det å kunne vie min tid til det jeg brenner mest for i hele vide verden gjør ubeskrivelig godt, og hver dag jeg kan fortsette med det oppfylles drømmen på nytt og på nytt. Det er ikke dermed sagt at det å leve drømmen er et liv fylt av fanfarer og samba. Faktisk snarere tvert imot. Det er et beintøft valg, som også gjør hverdagen svært krevende.  Drømmen nå er vel at det en dag kanskje blir noe lettere.

FBI: Når og hvordan startet din drøm?
Rikke: Det er det nesten helt umulig å svare på. Det er først og fremst noe som har vokst fram over tid. Jeg har så lenge jeg kan huske vært opptatt av menneskers forandringskraft, og Begeistringsetaten er på mange måter tuftet på min måte å se verden på. I 2001 begynte jeg for alvor å lete etter muligheter og metoder som kunne omgjøre denne livsfilosofien til forandringskraft, og jeg iverksatte diverse begeistringsprosjekter i eget lokalsamfunn. I 2008 ble dette satt mer i system og medlemsforeningen Begeistringsetaten ble dannet. I 2012 var aktiviteten så høy at jeg måtte si opp jobben min for å klare å holde tritt. I våres gikk vi igjennom en rivende omorganiseringsprosess under veiledning av blant andre FERD sosiale entreprenører. Det endte med at Begeistringsetaten nå er et ideelt AS, og det føles nesten som det først er NÅ det hele starter. 

FBI: Hvor lang tid har det tatt for å nå målet ditt?
Rikke: Hver dag er en reise på vei mot målet. Mitt mål er så stort og hårete at jeg antagelig aldri vil nå det – MEN for meg er reisen underveis det viktigste. Den dagen jeg når målet har jeg jo ikke noe mer å jobbe for. Da er det The End, og der må det være gørrende kjedelig å være.

FBI: Hva har vært den største overraskelsen underveis?
Rikke: Hvor lang tid alt tar!! Også stillheten som av og til oppstår i andre enden. Telefonene som aldri besvares. Initiativene som usynlig gjøres og ties i hjel enda jeg til dags dato ikke har møtt ett eneste menneske som ikke syntes det vi driver med er spennende og viktig. Jeg tror mye handler om at det over tid kan være krevende å forholde seg til engasjerte mennesker som VIL noe. De som banker på døra di og aldri gir seg.

FBI: Hva har vært det morsomste underveis?
Rikke: Å jobbe sammen med engasjerte og varmhjerta mennesker som ønsker å gjøre en forskjell. Det er herlig å oppleve at engasjementet ikke kjenner noen alder. Jeg jobber både med 13 åringer og 80 åringer som bærer med seg stor forandringskraft. Det å se begeistringsgnisten tennes og skapertrangen utløses i mennesker som plutselig innser at de har mulighet til å gjøre en forskjell er enormt givende.

FBI: Hva har vært den største læringen?
Rikke: Engasjement og initiativ kan også utløse motstand og uvilje. Mennesker som brenner, kan også brenne ut andre. Det er viktig å finne en god balanse i kommunikasjonen og lære seg å manøvrere på en måte som ikke lukker dører. Mennesker er så forskjellige, og det er viktig å være ydmyk og lyttende slik at man oppfatter de negative signalene i tide. En annen viktig lærdom er: Never ever give up! Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg har fortsatt å gå i de bratteste oppoverbakker, selv om kroppen bare har lyst til legge seg pang rett ned - også plutselig: Voila! Nedoverbakker solskinn og vind i håret!

FBI: Hvordan har dette endret deg som menneske?
Rikke: Jeg tror ikke jeg har endret meg så mye, men jeg har nok blitt enda sterkere i troen på at det jeg driver med er riktig for meg. Det gjør meg modigere, og så får jeg en utrolig utholdenhetsvilje som jeg for få år siden ikke helt ante styrken i. Jeg fatter ikke hva jeg gjør på denne planeten dersom det ikke er dette jeg skal drive med – så hver dag med begeistringsprosjektene er med på å gjøre meg hel som menneske. 

Tusen takk Rikke, vi gleder oss til å se deg på scenen!
 
Hør Rikke snakke med publikum i Arendal og TEDx konferansen fra august i år.
"How to create happy communities"


Posted in FBI Conference, Foredragsholder    Tagged with Rikke Soligard, OIW, Oslo Innovation Week, FBI conference 2014


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet