May-Bente og lykkekoden
by FBI on September 29th, 2014

For at du skal bli bedre kjent med våre foredragsholdere så har vi stilt dem alle noen spørsmål om deres tanker rundt gründerskap og deres suksess. Vi er veldig takknemlige for at de har tatt seg tid til å svare. Dette er tankene til May-Bente Høiland Lode.

FBI: Har du oppnådd drømmen din?
May-Bente: For et år siden var jeg i gang med første kapittel i Lykkekoden. Som handler nettopp dette om dette å realisere ønsker og drømmer. Jeg hadde et stort ønske om å reise og eie hytte på sørlandet. Og jeg hadde et stort ønske om en business hvordan jeg kunne leve av min pasjon, som er å hjelpe andre mennesker. Jeg har realisert disse drømmene.

FBI: Når og hvordan startet din drøm?
May-Bente: Den startet når jeg sto i en vanskelig utfordring i familien min. Problemene sto i kø, jeg kunne ikke jobbe og helsen var dårlig. På et punkt forsto jeg at livet faktisk kan være over på et blunk. Var jeg fornøyd med det – NEI! Det tok meg ut på en lang reise og lærte av de beste coacher og mentorer. Jeg søkte først og fremst en løsning. Dermed samlet jeg alle gullkornene, og startet med å bruke det i mitt eget liv. Det gjorde at jeg skapte resultater i mitt liv. Det å dele av meg selv og mine erfaringer var å ta et digert skritt utenfor komfort-sonen. Jeg samlet mine beste venner og lærte deg jeg kunne, og de fikk de samme resultatene i sitt liv. Jeg har også startet en egen coach- og mentorutdannelse hvor det første kullet var ferdig i juni. En fantastisk gruppe mennesker som forteller at de har løftet livet sitt.

FBI: Hvor lang tid har det tatt for å nå målet ditt?
May-Bente: Ca. 1 år. Jeg har andre små drømmer underveis.

FBI: Hva har vært den største overraskelsen underveis?
May-Bente: Jeg hadde prøvd alt jeg kunne. Jeg hadde masse teoretisk kunnskap. Jeg var vant med å finne løsninger der ute. Men når jeg var ute og reiste hørte jeg også at «Du må ta ansvar for eget liv». Du skaper dine egne resultater. Det hele starter med det indre. Det starter i tankene og følelsene. Når jeg begynte å forstå det så tok det meg en helt annen plass. Vi har hver en av oss 60-tusen tanker hver dag, og sortere ut disse er litt av et prosjekt. Så jeg måtte gå inn å kjenne på hva jeg føler akkurat nå. Bruke min indre GPS. Tidligere responderte jeg på det som skjedde. I dag bruker jeg følesesskalaen som jeg kaller det, og så er jeg i «flow» mot det jeg ønsker meg. Vi har alle et uttrykk for mønstre og overbevisninger. Det vi fokuserer på får vi mer av.

FBI: Hva har vært det morsomste underveis?
May-Bente: Jeg oppdaget meg selv ved å skrelle av alle lagene og finne kjernen i meg. Jeg var alltid en flink jente. Nå er jeg opptatt av å være meg. Det er det mest verdifulle i prosessen.

FBI: Hva har vært den største læringen?
May-Bente: Jeg er god nok som jeg er. Det som holder meg igjen er kun mine egne begrensninger. Hver gang jeg våget å gå ut av komfortsonen, kom jeg over en ny terskel. Hadde jeg latt begrensningene styre hadde jeg heller ikke kunne inspirere så mange folk gjennom video. Det er en måte å nå ut til folk på og som jeg trives veldig godt med. Når jeg klarte å åpne opp nådde jeg også ut til flere mennesker gjennom min inspirasjon.
 
FBI: Hvordan har dette endret deg som menneske?
May-Bente: Det har endret hvordan jeg ser på livet. Alt er oppsummert i boken min Lykkekoden. Hemmeligheten ligger i hvordan jeg føler meg. Jeg er nødt for å være glad inni meg. Jeg må kjenne på gleden, og ikke den ytre fasaden. Det å skru opp den indre gleden og heve den gjør at jeg kan gå ut i verden og være min beste versjon. Jeg måtte skrellet av lagene og kvitte meg med begrensningene for å komme inn til kjernen. Det er det jeg elsker å gjøre, og det er derfor jeg har skrevet boken Lykkekoden.

Tusen takk May-Bente, vi gleder oss til å se deg på scenen!

 


Posted in FBI Conference, Foredragsholder    Tagged with May-Bente Hoiland Lode, OIW, Oslo Innovation Week, FBI conference 2014


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet