Nina Hanssen flyter fint
by FBI on September 25th, 2014

For at du skal bli bedre kjent med våre foredragsholdere så har vi stilt dem alle noen spørsmål om deres tanker rundt gründerskap og deres suksess. Vi er veldig takknemlige for at de har tatt seg tid til å svare. Dette er tankene fra vår egen Nina Hanssen.
Nina Hanssen er forfatter og motivator. Medgründer til FBI Conference. Hun har skrevet flere bøker bl.a. ”Flow i hverdagen”, medforfatter av storselgeren ”Pusten” og nå skriver hun på en bok om løping.         
 
FBI: Har du oppnådd drømmen din?
Nina: Jeg elsker å drømme stort og hver gang jeg får realisert en drøm lager jeg en enda større drøm. Jeg navigerer via flow og tar stadig nye utfordringer for å strekke meg litt. Nå har jeg snart skrevet ferdig min 4. bok og reiser rundt hele landet og prater om det jeg brenner mest for. Jeg har holdt flow-foredrag i Los Angeles, Moskva, Amsterdam, Paris og skal til Tokyo i November i år. I januar kommer min nye bok om løping.
 
FBI: Når og hvordan startet din drøm?
Nina: Jeg har alltid levd livet etter flowmodellen, men ante ikke noe om forskningen og denne teorien før jeg nærmet meg 40 år. Drømmen i 2010 var å møte Flow-teoriens far, den ungarske professoren Mihaly Csiksentmihalyi, så jeg avtalte et møte med han i København. Møte med denne mannen endret mitt liv og min karriere. Året etterpå hadde jeg min første bokkontrakt og min flowbok står på pensum i Mastergradsutdanningen ved Århus Universitet.
 
FBI: Hvor lang tid har det tatt for å nå målet ditt?
Nina: Jeg har alltid drømt om å leve et liv der jeg kan jobbe med det jeg brenner mest for. Nemlig å inspirere og motivere, særlig andre kvinner, til å ta større utfordringer. Å være litt mer Pippi Langstrømpe.
 
FBI: Hva har vært den største overraskelsen underveis?
Nina: Den største overraskelsen var at jeg allerede i 2010 ble anerkjent i det internasjonale positiv psykologi-samfunnet som et menneske som ikke bare kan teorier og er interessert i forskning, men som også bruker dette i praksis og klarer å kommunisere dette på et språk som også vanlige mennesker forstår. Alle mennesker kan lære seg å få mer flow i livet og etter hvert vil det skje masse spennende.  

FBI: Hva har vært det morsomste underveis?
Nina: Det beste med jobben min er at jeg hele tiden møter mennesker som inspirerer meg og lærer meg noe nytt. Det kan være alt fra en dame jeg tilfeldig møter på trikken eller en statsleder som jeg samtaler med. Uansett hvor i verden og uansett hva folk driver med, så lærer jeg alltid noe nytt gjennom en dypere samtale som blir kalt «clicking» på fagspråket. Det er disse magiske møtene mellom noen mennesker da verden stopper litt opp og du er helt oppslukt i samtalen. Mitt motto er «5 Click om dagen» er bra for din fysiske og psykiske helse.

FBI: Hva har vært den største læringen?
Nina: Det har vært at jeg selv må tørre å både markedsføre og selge meg selv inn til bedrifter og organisasjoner. Det er mange kvinnelige gründere som synes det er utfordrende å skulle «selge seg inn». Jeg synes i alle fall det er lettere å selge inn andre og skryte av andre. For å gi meg selv mer selvtillit tok jeg et kurs på doktorgradsnivå i fjor sommer. For meg ble det etterpå lettere å selge meg inn. I bunn har jeg jo en mastergrad i journalistikk. 
 
FBI: Hvordan har dette endret deg som menneske?
Nina: Jeg har alltid vært et nysgjerrig menneske og elsker å lære nye ting. For meg personlig har det vært utrolig berikende å lære om forskningen rundt positiv psykologi slik at jeg også kan sette ord på ting som er viktig i livet. Jeg brenner etter å dele kunnskap om hvordan folk kan finne sin egen flow i livet og gleder meg til å formidle egne funn fra boka «Flow i  hverdagen-navigasjon mellom stress, kaos og kjedsomhet».

Tusen takk Nina, vi gleder oss til å se deg på scenen!

 


Posted in FBI Conference, Foredragsholder    Tagged with Nina Hanssen, OIW, Oslo Innovation Week, FBI conference 2014


0 Comments

Leave a Comment


Arkiv
2016 (21)
February (2)
March (6)
June (3)
August (2)
September (4)
October (4)
2015 (20)
July (2)
August (8)
September (5)
October (5)
2014 (20)
September (6)
October (14)
Nyhetsbrev
Emne
2jinter 5G bredbånd 5G 8.mars Afterparty Anita Andersen Anita Tonne Ann Elin Schüssel Anne Dubau Anne-Mette Røsting Antoinette Botti Be Yoga STUDIO Berit Svendsen Berit Ås Billettsalg Björg Thorhallsdottir Bli Ny Bodega Bollywood Catherine Lemaréchal Claus Diseth Drikke Elevate Elisabeth Ellen Vahr Energi og Treningsglede Epleslang FBI Conference 2016 FBI conference 2014 FBI conference 2015 Fashion FayHouse Ferd Fibernett Foredragsholdere Foto Galleri My Ging Globalt arbeid Gode rådvarer Gro Mikkelsen Gründere Gunn Ovesen Gunnar Kopperud Guri Schanke Gutta Hans Geelmuydens Hedda Kise Helse Hersketeknikk Humans of Oslo Ingeborg Omdal Lykseth Innleder InnoMag Innovasjon Norge Innovasjon Janteloven Juan Serrano Katinka Greve Leiner Kia Luise Klavenes Kjetil Staalesen Kristil Erla Håland Krydder Kulturminister Kultur Kvinnenettverk Kvinner i ledelse Lean Business Lederskap Lena Pettersen Lillestrøm Kultursenter Linda Cathrine Hofstad Helleland Linda Svedal Walsoe Livskriser MC barsking Mangfold Marcela Cardenas Margrethe Otto Skar May-Bente Hoiland Lode Musikk MyPocket.Academy Märtha Louise Nakenhet Netta Nyman Next step Nina Hanssen OIW2016 OIW Oslo Innovation Week Penger Per Fugelli Premium Drinks Prioriteringer Professor Program 2016 Programmet Regnskogfondet Religion Rikke Soligard Romerikes Blad Rosa pønk SISU Coaching Samarbeidspartnere Samarbeidspartner Sangartist Serrano's Silicon Valley Skedsmo kommune Skinka Soulspring Speed Gründere Sponsor Styling Susanne Louise Olijnyk TV team TV-aksjonen 2015 Tech Teknologi Thereze Gransaeter Tips og råd Trekning Trine Aaldstedt Truls Berg Underholdning Vekst Velkommen Verdier Vigdis Jordal Yngve Dahle forventninger kjoler komponist Aagre kunstfoto tetøser te Ærlighet